در سکوت مسئولان محیط زیست انجام شد؛ زمین خواری و تخریب در ۲ هزار هکتار از زمین های میانکاله
|به گزارش باغ من فعالان محیط زیست می گویند بیشتر از ۲ هزار هکتار از بهترین نیزارها و درختچه هایی که محل استراحت و تخمگذاری پرندگان نادر پناهگاه حیات وحش میانکاله بودند گرفتار تخریب و تغییر کاربری شده اند.
فرزاد علیزاده، فعال محیط زیست، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: فعالین محیط زیست طی چندسال گذشته درگیر پرونده پروژه شهرک سازی آشوراده در محدوده ۲۲ هکتاری بودند، حال آنکه در بیخبری و سکوت مطلق مسؤلان محیط زیست مازندران و بهشهر بهترین نیزارها و درختچه های گز که محل استراحت و تخمگذاری پرندگان نادر پناهگاه حیات وحش میانکاله بودند در حال تخریب و تغییر کاربری بود.
علیزاده خاطرنشان کرد: با عقب نشینی آب دریا، عموما طی ۴ سال قبل بخش عمده ای از ساحل جنوب خلیج گرگان از قره تپه و بهشهر تا کردکوی و بندر ترکمن در خواب غفلت مدیران سازمان جنگلها و مراتع و سازمان محیط زیست، تبدیل به زمین های کشاورزی عموما کاشت گندم و جو دیم شده است.
وی افزود: تصاویر ماهواره ای شدت این زمین خواری را در منطقه قره تپه بیشتر نشان داده است (۱۰۰ قطعه زمین به مساحت تقریبی ۱۰۰۰ هکتار)، به صورتی که تصاویر هوایی که توسط حر منصوری فعال گردشگری و محیط زیست منطقه تهیه شده است، عمق فاجعه در این منطقه را تا بیشتر از ۲۰۰۰ هکتار برآورد می کند.
این فعال محیط زیست تصریح کرد: زمین هایی که با عقب نشینی آب دریا، به نیزار و درختچه های گز تبدیل گشته بودند و عموما محل زیستگاه و زادآوری پرندگان نادری همچون زنگوله بال، دراج، قرقاول خزری، فلامینگو، غاز خاکستری، طاووسک، چنگر، حواصیل، اردک سر سبز، ده ها گونه اردک مهاجر، قوی گنگ و فریادکش، پرستوی دریائی و… و. بود حالا تبدیل به زمین کشاورزی شده است و هزاران لیتر سم و کود را وارد خاک کرده است.
علیزاده اخطار داد: تازه این آغاز تخریب و ویرانی منطقه ی مذکور است، چنانچه موارد مشابه را دیده ایم، دیری نمی گذرد که شاهد تغییر کاربری زمینهای کشاورزی خواهیم بود و به دنبال آن چه بسا شاهد سر بر آوردن شهرک ها و برج ها! خبر رسیده بعضی از مدعیان زمینها پارا هم فراتر گذاشته و با سند سازی و ادعای مالکیت بر زمینها قبل از اصلاحات ارضی (!) در حال فروش اراضی ملی پناهگاه هستند!
وی تصریح کرد: اداره کل محیط زیست استان مازندران خبر از تشکیل حدود ۲۰ پرونده قضایی و ورود دادستانی به این مورد داده اند. هرچند که اخبار واصله حاکی از این است که پرونده های قضائی مفتوح در مورد زمین های حسین آباد بوده و ارتباطی با منطقه ی قره تپه که بیشترین حجم زمینهای تصرف شده در این منطقه است و بیشترین حجم زمین خواری و تغئیر کاربری در انها اتفاق افتاده است را ندارد.
این فعال محیط زیست اظهار داشت: سوال اساسی اینجاست که طی چند سال قبل چرا و چطور سازمان محیط زیست و مدیریت پناهگاه حیات وحش میانکاله، جناب آقای یخکشی، که چندی قبل هم به عنوان محیط بان نمونه معرفی گشتند، همچنین جناب اقای احدی رئیس اداره محیط زیست بهشهر متوجه این تخلف آشکار نشدند؟ و اساسا چگونه امکان دارد که در بخش بزرگی از اراضی ملی تحت عنوان پناهگاه حیات وحش و ذخیره گاه زیست کره تغییر کاربری اتفاق بیفتد و مسئولین امر از آن بی اطلاع باشند؟
علیزاده اضافه کرد: اداره کل محیط زیست استان مازندران ادعا می کند میانکاله مرز مشخصی ندارد و این درحالی است که از سالهای دور مرز پناهگاه حیات وحش میانکاله توسط بلوک های سیمانی به فواصل کوتاه (حدود ۵۰۰ متر) مشخص شده است. و نقشه های منطقه از سالهای دور در آرشیو سازمان موجود است.
وی افزود: سوال دیگر این است که آتش سوزیهای گاه و بیگاه در میانکاله چه ارتباطی با این زمین خواری می تواند داشته باشد؟ آیا بار دیگر مسئولین خویش را در مقابل عمل انجام شده توجیه خواهند کرد و با اظهار بی اطلاعی و نمی دانیم های مکرر خویش را از عدم اقدام ِ بموقع مبرا خواهند ساخت؟ تا کی باید شاهدِ بلعیده شدن مناطق حفاظت شده و نوشداروی با تاخیر ِ مسئولین و متولیان امر باشیم؟
این فعال محیط زیست در انتها پرسید: وقت آن نرسیده که سازمان بازرسی و دادستان کل کشور در مبحث ورود کنند و دست زمین خواران را از منابع ملی این بکرترین تالاب بین المللی ایران که عناوینی چون پناهگاه حیات وحش، ذخیره گاه زیست کره و عضویت در تالابهای بین المللی کنوانسیون رامسر را با خود یدک می کشد کوتاه و مدیران خاطی را معرفی کنند؟