پنج نکته درباره منطقه اکولوژیک هیرکانی یا خزری
|به گزارش باغ من منطقه اکولوژیکی هیرکانی یا خزری در شمال کشور قرار دارد و از ارزش زیست محیطی بسیار بالایی برخوردار می باشد. در عین حال با چالش های مختلفی دست و پنجه نرم می کند.
به گزارش باغ من به نقل از ایسنا جنگل های هیرکانی در شمال کشور باوجود ثبت در لیست میراث طبیعی یونسکو با چالش های مختلفی دست به گریبان است. در ادامه به پنج نکته درباره این جنگل و چالش های آن اشاره شده است:
* منطقه اکولوژیک هیرکانی همچون نوار سبزی، حاشیه جنوبی دریای خزر و نیمرخ شمالی رشته کوه البرز را می پوشاند. مساحت جنگل های این منطقه از آستارا در استان گیلان تا گلیداغی در استان گلستان گسترش دارد.
* بر مبنای اعلام سازمان جنگلها این منطقه اکولوژیک به خاطر حاصلخیزی خاک، تغییرات دما و بارندگی های متعدد، گونه های گیاهی زیادی را در خود جای داده به نحوی که بیشتر از ۸۰ گونه درختی پهن برگ، چهار گونه سوزنی برگ و ۵۰ گونه درختچه ای تابحال در آن شناسائی شده که غالباً از تیپ های راش، ممرز، بلوط بلندمازو، افرا، توسکا و آمیخته تشکیل شده است.
* جنگل های این منطقه به صورت نسلی دست نخورده و سالم، کمربندی از درختان خزان کننده دوران سوم زمین شناسی را می سازند.
* این جنگلها که از آن به نامهای جنگل های مرطوب و یا خزری یاد می شود دارای ارزش های زیست محیطی و اقتصادی بالایی هستند و بعنوان دومین اثر بزرگ طبیعی ایران بعد از بررسی در چهل وسومین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در باکو آذربایجان، در تاریخ ۱۰ جولای ۲۰۱۹ مصادف با ۱۹ تیرماه ۱۳۹۸ با شماره ۱۵۸۴ در لیست جهانی به ثبت رسید.
* با وجود ارزش بالای اکولوژیک جنگل های هیرکانی ولی این منطقه پرارزش گرفتار چالش های فراوانی است؛ یک روز آفت به جان شمشادهای آن می افتد، روز دیگر با خطر وقف و خارج شدن از زمره اموال عمومی مواجه می شود. پسماند و قاچاق چوب هم مدتهاست گریبان این عرصه مهم را گرفته است. با تشدید گرما هم بخش هایی از این جنگلها هر سال طعمه آتش می شوند.
منبع: mygarden.ir