ارغوان عروس زاگرس می خشکد؟

ایلام شیراز به اریبهشت و بهارنارنجش مشهور است و اینجا هم مثل خراسان شمالی و رضوی به درختان ارغوانش؛ پاتوق ایلامی ها در آخر هر هفته تا پیش از انتشار کرونا بوده است؛ ایلام زیر پای تنگ ارغوان است و درختان ارغوان با شکوفه های ارغوانی حیرت انگیزش شهر را دوره کرده و زیبایی خاصی به شهر بویژه در اردیبهشت ماه می بخشد اما آیا این زیبایی برای شهر می ماند یا با ساخت و سازهای تفرجگاه دره ارغوان، ریشه درختان ارغوان در استانی که به عروس زاگرس معروف است می خشکد؟
غلام رضا ابدالی، مدیر کل محیط زیست ایلام درباره آخرین وضعیت دره ارغوان ایلام به ایسنا گفته است: مقرر است با تفرجگاه مردم ایلام به سمت دره ارغوان هدایت شود؛ هم اینک ساخت تفرجگاه در این زیستگاه ارغوان با لحاظ مسائل زیست محیطی در حال انجام است
وی تصریح کرد: منابع طبیعی و مسؤلان استان هم با هم توافق کردند که طبق ملاحظات قانونی، بک سری تجهیزات رفاهی همچون الاچیق در این مناطق نصب شود که زاید بر طبیعت نباشد؛ رمحیط زیست ناظر بر طبیعت است و کار در حال انجام می باشد.
ابدالی با یادآوری اینکه بافت قالب این دره ارغوان است که در فصل بهار به رنگ ارغوان در می آید، خاطرنشان کرد: ناظریم تا به خاک و درختان این دره صدمه وارد نشود.
یکی از فعالان محیط زیست در سال ۹۸ به یکی از خبرگزاری ها اظهار داشته بود: طی سالهای اخیر به بهانه راهسازی به خیلی از درختان این منطقه صدمه وارد شده که ادامه این روند سبب نابودی خیلی از درختان یکی از مناطق بسیار زیبای استان می شود. ریشه خیلی از درختان منطقه به خاطر راهسازی از خاک بیرون است که بی گمان این امر سبب خشکیدگی آنها می شود و ضروریست مسئولان منابع طبیعی در این حوزه چاره اندیشی کرده و درختان را به مناطق دیگر انتقال دهند.

به گزارش باغ من به نقل از ایسنا، علی اصغر کاظمی، مدیر کل راه و شهرسازی ایلام اردیبشت ماه سال جاری درباره وضعیت منطقه تفریحی – گردشگری ارغوان شهر ایلام اظهار کرده بود: جاده دره ارغوان در گذشته تنها راه دسترسی مرکز استان به شهرستان های چرداول و سیروان بود که با حفاری تونل آزادی، این جاده صرفاً برای دسترسی روستاهای بالادست بخش میشخاص و همینطور بعنوان یک جاده تفریحی با عنایت به جاذبه های طبیعی منطقه مورد استفاده قرار می گیرد.

وی ضمن اشاره به آغاز عملیات اجرایی آسفالت این منطقه تفریحی – گردشگری یادآور شده بود: طول پروژه اجرایی ۸ کیلومتر با عرض ۹ متر است. بهسازی و آسفالت مسیر تفریحی ارغوان شهر ایلام با ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار در حال انجام می باشد تا دسترسی به این منطقه نمونه گردشگری تسهیل شود.
به گزارش باغ من به نقل از ایسنا، ایلام از استان های جنگلی ایران است که به خاطر زیبایی طبیعتش از آن با نام عروس زاگرس هم یاد می شود؛ دره ارغوان یکی از مکانهای تفرجی و دیدنی شهر ایلام است که با فاصله ۵ کیلومتر در شمال ایلام قرار گرفته است.

هرساله همزمان با فصل بهار و بویژه اردیبهشت ماه، دره ارغوان ایلام به اوج زیبایی رنگها در طبیعت تبدیل می شود و ارغوانهای این دره و طبیعت بکر، زیبایی خاصی به منطقه می بخشد؛ دره ارغوان یک دره پر آب و بسیار دیدنی پوشیده از بوته های ارغوان است.
دره ارغوان در راه روستای کلاته آهن قرار گرفته است و یکی از مناطق حفاظت شده در استان ایلام است که درختان ارغوانی آن در محدوده ۱۶۰هکتار از این دره رویش دارند. این دره زیبا مملو از درختانی با شکوفه ها و برگهای ارغوانی است که در بین درختهای بلوط و زالزالک قرار گرفته است.

ارغوان درختی است از خانواده پروانه آسا و از مشخصات بارز آن این است که در اول بهار می روید و گل های آن زودتر از برگهای آن در می آید و دارای شاخه های متقابل است. بلندی آن گاهی به ۱۲ متر هم می رسد، اما بیشتر به صورت درختچه است. ذبرگهای ارغوان به شکل قلب، بدون کرک و دارای کناره های صاف است.
گلهای این درخت در اوایل بهار، در گروه های ۳ تا۶ تایی، روی شاخه ها و حتی روی ساقه اصلی، قبل از رشد برگ ها پدید می آیند و چون عده آنها بسیار زیاد است، منظره زیبایی به درخت می دهد. ارغوان در خاکهای آهکی پرقوت بهتر رشد می کند و در مقابل خشکی مقاوم است و به تابش مستقیم نور خورشید نیاز دارد.
مجموعه فرهنگی – تفریحی ارغوان در ۵ کیلومتری مرکز شهر ایلام شامل مکان های ورزشی – فرهنگی، بوستان جنگلی، شهربازی، چهارباغ، بلوار ورودی و آثار تاریخی گردشگری می باشد.

منبع: