گیاهان میل خویش را به مصرف دی اکسیدکربن از دست داده اند!

به گزارش باغ من، مطالعه ای جدید نشان داده است که گیاهان و خاک های زمین در سال ۲۰۰۸ به اوج جذب دی اکسیدکربن خود رسیدند، اما نسبت جذب از آن زمان رو به کاهش بوده است.
به گزارش باغ من به نقل از ایسنا، سیاره ما درحال از دست دادن اشتهای خود برای پاکسازی دی اکسیدکربن است. تحلیل و بررسی اندازه گیری های دی اکسیدکربن جو نشان داده است که گیاهان و خاک های زمین در سال ۲۰۰۸ به اوج جذب دی اکسید کربن رسیده اند و از آن زمان تابحال جذب آن رو به کاهش بوده است. گذر از این نقطه اوج، احتمال فروپاشی آب و هوا را زیاد می کند.
به نقل از گاردین، گیاهان و درختان در حدود یک قرن اخیر خوب عمل کرده اند. افزایش سطح دی اکسید کربن به رشد آنها کمک کرده و دمای گرمتر سبب افزایش طول دوره رشد شد. اما در بعضی مواقع، این مزایا با اثرات منفی گرم شدن آب و هوا خنثی شدند. آتشسوزی ها، خشکسالی، طوفان، سیل، گسترش آفات و بیماری های جدید و استرس گرمایی گیاهان، همگی میزان دی اکسید کربنی را که گیاهان جذب می کنند، می کاهد.
جیمز کوران (James Curran)، مدیر اجرایی سابق آژانس محافظت از محیط زیست اسکاتلند و پسرش سام، فراز و نشیب غلظت دی اکسید کربن اتمسفر را تحلیل و بررسی کردند و نشان دادند که اوج ترسیب کربن در سال ۲۰۰۸ رخ داده است و از آن زمان میزان دی اکسید کربن جذب شده توسط گیاهان بطور میانگین ۰.۲۵ درصد کاسته شده است.
جیمز کوران می گوید: این یافته ها بسیار واضح هستند. انتشار گازهای گلخانه ای حالا باید ۰.۳ درصد در سال کاهش پیدا کند، فقط به جهت اینکه در ثبات بماند. این میزان قابل توجه است است، چونکه آنها معمولاً ۱.۲ درصد در سال افزایش می یابند.
کاهش مصرف دی اکسید کربن توسط گیاهان علاوه بر این که تاثیرات آب و هوایی قابل توجهی خواهد داشت، به فتوسنتز آنها هم صدمه می زند که خود سبب کمبود غذا برای خود گیاهان و سایر ارگانیسم های متکی به آنها می شود.

منبع:

برچسب ها:, , ,

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.