شینا انصاری سومین بانوی سکاندار سازمان حفاظت محیط زیست

به گزارش باغ من، شینا انصاری در حالی بعد از معصومه ابتکار و فاطمه واعظ جوادی بعنوان سومین بانو سکاندار سازمان حفاظت محیط زیست شده است که از رده کارشناس فعالیت خویش را در این سازمان آغاز و مدارج مدیریتی را طی کرد. انصاری همینطور دانش آموخته رشته مدیریت محیط زیست است.

به گزارش باغ من به نقل از ایسنا شینا انصاری تحصیلکرده در رشته کشاورزی و محیط زیست است. او مقطع کارشناسی را در رشته مهندسی کشاورزی گیاهپزشکی در سال ۱۳۷۵ در دانشگاه بوعلی سینا همدان به پایان رسانده و در سال ۱۳۷۸ مدرک کارشناسی ارشد را در رشته مهندسی کشاورزی از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی دریافت کرد. انصاری در رشته مدیریت محیط زیست از واحد علوم و تحقیقات تهران موفق به دریافت مدرک دکتری شد.

او سال ۷۹ بعنوان کارشناس در اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران آغاز به کار کرد و سال ۸۱ بعنوان سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری منصوب و از سال ۱۳۸۴ رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تهران شد.

از دیگر سمت های انصاری میتوان به معاون اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران (۸۹-۱۳۸۷)، معاون اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران (۸۹-۱۳۸۷)، معاون اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران (۸۹-۱۳۸۷)، معاون اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران (۸۹-۱۳۸۷) اشاره نمود.

او در سال ۱۳۸۹ به سمت معاون فنی اداره کل محیط زیست استان البرز و در سال ۱۳۹۲ بعنوان مدیرکل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان حفاظت محیط زیست انتخاب شد. انصاری سال ۸۹ بعنوان مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران پا به شهرداری گذاشت و تا سال ۱۴۰۱ این مسئولیت را برعهده داشت.

انصاری همینطور دارای تالیفاتی در حوزه محیط زیست است.

انصاری و اولویت های محیط زیستی دولت چهاردهم

و در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ریاست کمیته محیط زیست ستاد مردمی مسعود پزشکیان را بر عهده گرفت. انصاری در گفت وگویی با ایسنا به مهم ترین موضوعات محیط زیستی پزشکیان پرداخت و توجه به اقتصاد سبز را همچون آنها ذکر کرد و اظهار داشت: اقتصاد سبز در ایران از برنامه چهارم توسعه مطرح بود، ولی متاسفانه از آن غفلت شد. هرچند برخی تلاش ها در زمینه تحقق اقتصاد سبز صورت گرفته است اما ضروری است اقتصاد سبز در برنامه محیط زیستی گنجانده و به شکل ریشه ای به آن پرداخته شود.

انصاری ارتقای منابع انسانی و بودجه ای سازمان محیط زیست را مبحث بسیار مهمی ارزیابی کرد چونکه توجه به آن قطعا می تواند به افزایش انگیزه کارکنان سازمان بینجامد.
وی همینطور تقویت جایگاه سازمان حفاظت محیط زیست بعنوان یک نهاد حاکمیتی را لزوم توصیف و بر لزوم تقویت جایگاه شورایعالی محیط زیست تصریح کرد.
به قول او رئیس جمهور بر ضرورت رعایت ملاحظات زیست محیطی در طرح های توسعه ای تاکید دارد و ارزیابی زیست محیطی نباید حالت نمادین داشته باشد.

انصاری همینطور به افزایش طوفان های گرد و غبار به منطقه اشاره و تعاملات منطقه ای و جهانی برای کاهش مشکل گرد و غبار را یکی از موضوعات محیط زیستی مورد توجه دولت چهاردهم ذکر کرد و دیپلماسی آب و آب های فرامرزی از موضوعات مهم برشمرد.

انصاری برقراری زمینه تعامل و بهره مندی از تجربه های جهانی و دانش روز و حضور موثر در سطوح مختلف مذاکراتی در رابطه با محیط زیست به منظور جذب منابع، ارتقای توانمندی و تأمین منافع ملی را از موارد حائز اهمیت در این عرصه برشمرد.

او همینطور گونه های مختلف گیاهی و جانوری شامل یوزپلنگ، میش مرغ و… و پیشگیری از انقراض این گونه ها را از موضوعات مورد توجه دولت چهاردهم ذکر کرد و اظهار داشت: در این راستا محافظت از تنوع زیستی، مدیریت اکوسیستم های حساس و پرارزش مانند پارک های ملی و آثار طبیعی ملی و ضابطه مند کردن محیط زیست با اعمال حاکمیت قانون بر آنها، یکی از موارد مهم می باشد. بر این اساس در برنامه تهیه شده حفاظت و بهره برداری پایدار از تنوع زیستی و منابع ژنتیکی در کشور و تدوین «سند حقوقی اجبار آور در قالب کنوانسیون تنوع زیستی» مورد تاکید قرار گرفته است.

به گزارش باغ من به نقل از ایسنا با عنایت به آن که کشور با چالش های مختلف زیست محیطی مانند آلودگی هوا، گرد و غبار، تخریب زیستگاه ها، تغییرات اقلیمی، خشک شدن برخی تالاب ها و… دست و پنجه نرم می کند و مدیریت این موضوعات نیازمند جلب همکاری دستگاههای مختلف مانند وزارت جهادکشاورزی، وزارت نیرو و وزارت نفت می باشد، باید منتظر ماند و دید که انصاری چه مسیری را برای استیفای حقوق محیط زیست در پیش می گیرد.
بیشتر بخوانید:
شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست شد
دغدغه ها و برنامه های محیط زیستی رئیس جمهور منتخب