سلاجقه مطرح کرد؛ گنبد حرارتی به منابع زیستی شوک زیادی وارد می کند

به گزارش باغ من، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: وجود گنبد حرارتی در مرداد امسال در پهنه وسیعی از کشور رخ داد و این مساله می تواند شوک بسیار زیادی به منابع زیستی و طبیعی وارد کند.

به گزارش باغ من به نقل از مهر، علی سلاجقه در حاشیه افتتاح پروژه های محیطی زیستی استان تهران با اشاره به این که باتوجه به شرایط تغییر اقلیمی که حاکم بر جهان شده و کشور ما هم تحت تأثیر قرار گرفته است وقتی شرایط پایدار یک منطقه اهم از بارش و درجه حرارت دست خوش تغییر می شود نخستین جایی که گرفتار شوک می شود تنوع زیستی اهم از پوشش گیاهی و جانوری است، اضافه کرد: یکی از خصوصیات تغییرات اقلیمی نابسامانی های اقلیمی است به نحوی که گرم ترین یا سردترین روزهای سال از نظر زمانی جا به جا می شوند.
وی افزود: آن چیزی که امسال شاهدش بودیم وجود گنبد حرارتی در مرداد امسال است و اگر در آمار اقلیمی در دراز مدت نگاه نماییم همین طور حرارت هایی را به این صورت و در پهنه وسیعی از کشور به ندرت مشاهده کرده ایم و این رخداد شوک بسیار زیادی به منابع زیستی و طبیعی وارد خواهدنمود.
سلاجقه با اعلان اینکه در چنین شرایطی سطح تبخیر نه فقط در منابع آبی بلکه در پوشش گیاهی نیز بیشتر می شود، اشاره کرد: در چنین شرایطی یک شیب منفی اتفاق افتاده و گیاه پژمرده می شود و به طبع آن پوشش جانوری هم تحت تأثیر قرار گرفته و در نهایت مجموع چرخه حیات دستخوش تغییر خواهد شد.
معاون رییس جمهور با تأکید بر این که مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم و پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست مأمور شده اند که برمبنای داده های اقلیمی و هواشناسی تحلیل جامعی برای گنبد حرارتی عرضه کنند، اضافه کرد: همین طور معاونت طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اثرات گنبد حرارتی را بر تنوع زیستی بررسی خواهدنمود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: در دو موضوع سازگاری که بحث اساسی در تغییرات اقلیمی است و انتشار، باید روند این موضوعات را از نظر علمی و آماری بررسی نماییم تا بتوانیم برای مدیریت منابع زیستی کشور راهکاری ارائه دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباب نقش مردم در صیانت از محیط زیست گفت: خوشبختانه ملت شریف ما در بحث حفظ محیط زیست از مسئولان جلوتر بوده در این زمینه مطالبه گر هستند و ظرفیت و ارزش مناطق طبیعی را از نظر تنوع زیستی به خوبی می دانند.
سلاجقه با تأکید بر این که همه باید در استفاده از طبیعت قوانین حاکم بر طبیعت را رعایت نمایند، گفت: شهروندان در مناطق با شرایط اقلیمی که با افزایش حرارت روبروست زباله های خودرا در طبیعت رها نکنند، رها کردن زباله در طبیعت می تواند موجب تمرکز نور خورشید و ایجاد حریق و نابودی طبیعت شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در آخر با اشاره به ایجاد سامانه پلاک خوان خودرویی در پارک ملی لار، اشاره کرد: کنترل ورود و خروج و مدت زمان حضور گردشگران در مناطق طبیعی و همین طور نحوه ورود دام و عشایر به این منطقه بسیار حائز اهمیت بوده و می تواند الگویی برای مدیریت سایر پارک های ملی کشور باشد.
علیرضا مزینانی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران نیز در حاشیه این مراسم با اشاره به این که یکی از عمده ترین مسائل پارک ملی لار حضور توریست و عشایر است، اضافه کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده امسال ورود عشایر به لار از ورودی ایرا و ورود گردشگران از منطقه پلور خواهد بود.
وی با اعلان اینکه یکی دیگر از اقدامات انجام شده در این منطقه ایجاد سامانه پلاک خوان خودرویی در پارک ملی لار با هدف ایجاد بستری جهت استفاده همه گردشگران از طبیعت این منطقه بوده است، اضافه کرد: در پروسه راه اندازی پروژه های منطقه لار تلاش شده از مصالح طبیعی موجود در منطقه استفاده گردد و تجهیز سامانه پلاک خوان و راه اندازی مأمور سرای دلیچایی با اعتباری بیش از یک میلیارد و پانصد میلیون تومان انجام شده است.
مزینانی راه اندازی پاسگاه محیط بانی دریاچه تار را دیگر پروژه افتتاح شده امروز بر شمرد و اظهار داشت: منطقه اثر طبیعی ملی دریاچه تار در سال ۸۹ به عنوان اثر طبیعی ملی به تصویب رسید و تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت و در این منطقه ساختمان قدیمی بود که سال قبل با اعتباری که تامین شد پاسگاه جدیدی در منطقه راه اندازی شد تا هم ورودی های گردشگری و هم زیستگاه های حیات وحش و مسیرهای تردد کنترل شود.
گفتنی است امروز و با حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، استاندار تهران، معاونان محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی و آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست و مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، سامانه پلاک خوان خودرویی و مأمور سرای دلیچایی پارک ملی لار و پاسگاه محیط بانی دریاچه تار دماوند راه اندازی شد و به بهره برداری رسید.

منبع: