سیستم های خنک کننده و چیلر

چیلرهای جذبی بیشتر برای تاسیسات بزرگ زمانی که برق محدود است و یا گرما فراوان است استفاده می شود.

فواید استفاده از چیلرهای جذبی

در رابطه با چیلر جذبی باید چنین گفت که چیلرهای تهویه مطبوع کمپرسور معمولی با برق کار می کنند ولی چیلرهای جذبی از گرمای با دمای بالا به عنوان منبع اصلی انرژی خود استفاده می کنند. مقدار بسیار کمی الکتریسیته در سیستم های جذب در مقایسه با سیستم های سیکل تراکم مورد نیاز است، زیرا فقط پمپ ها با برق کار می کنند. با این حال، هزینه سرمایه گذاری سیستم بسیار بیشتر از یک سیستم کمپرسور است. بنابراین چیلرهای جذبی بیشتر برای تاسیسات بزرگ زمانی که برق محدود است و یا گرما فراوان است استفاده می شود. چیلرهای جذبی را می توان برای گرمایش و سرمایش به طور همزمان با استفاده از فرآیند خنک کننده آب جذب کننده و کندانسور استفاده کرد.

کارآمدترین چیلرهای سیکل جذبی مدرن از آب به عنوان مبرد و محلول لیتیوم بروماید (LiBr) به عنوان جاذب استفاده می کنند. غلظت لیتیوم برمید معمولاً در حدود ۶۴٪ بعد از ژنراتور و تقریباً ۶۰٪ بعد از جاذب است. ساده ترین سیستم جذب یک سیستم یک مرحله ای با یک جاذب و یک ژنراتور است. مزایا شامل هزینه‌های سرمایه‌گذاری پایین‌تر می‌شود، اما مبادله آن بازده کمتر است. استفاده از جاذب ها یا ژنراتورهای چند مرحله ای عملکرد سیستم و همچنین هزینه سرمایه گذاری را افزایش می دهد.

 

نحوه عملکرد چیلرجذبی با لیتیوم بروماید

مبدل های حرارتی صفحه لحیم کاری شده برای تبادل حرارت بین جریان های مختلف در سیستم استفاده می شوند. کاربردهای معمولی شامل تبادل حرارت در جریان در گردش بین جریان لیتیوم بروماید داغ از ژنراتور و جریان با دمای پایین از جاذب است. این مبدل حرارتی اغلب به عنوان "درجه حرارت بالا" نامیده می شود. سایر مبدل های حرارتی صفحه لحیم کاری شده می توانند برای خنک کردن بیشتر جریان لیتیوم برومید ورودی به جاذب، "در دمای پایین" و دیگری برای پیش گرم کردن بیشتر جریان ورودی به ژنراتور استفاده شوند.

لیتیوم بروماید در غلظت‌های مورد استفاده در حال حاضر (۶۰-۶۵%) به طور بالقوه برای فولاد ضد زنگ و مس بسیار خورنده است. خطر خوردگی نیز با افزایش دما به شدت افزایش می یابد. با این حال، با افزودن بازدارنده‌های خوردگی (مولیبدیت‌ها)، تجربه تجربی از تاسیسات مشتری نشان می‌دهد که فناوری مبدل حرارتی صفحه لحیم کاری شده مسی می‌تواند در برابر خوردگی مقاومت کند، مشروط بر اینکه هوا (اکسیژن) وارد سیستم نشود و دما زیر ۱۱۰ درجه سانتی‌گراد باقی بماند.

 

سیستم خشک کن هوا

در سیستم های خنک کننده و چیلر ضروری است که سیستم تا حد امکان به خوبی آب بندی شود. در چندین نوع از صنایع خودکار، هوای فشرده برای مصارف مختلفی مانند رنگ آمیزی اسپری یا ابزارهای بادی (تجهیزات هوای فشرده) استفاده می شود. یک مشکل رایج در سیستم های هوای فشرده تراکم رطوبت است. در امتداد لوله های توزیع، مسدود کردن فیلترها و ماشین آلات ظاهر می شود و باعث اختلال در عملکرد سیستم می شود. آب می تواند باعث خوردگی و آسیب قابل توجهی به تجهیزات با استفاده از هوا شود. تراکم ناشی از بخار آب موجود در هوای فشرده است. این بخار در طول لوله ها خنک می شود و در نتیجه به قطرات آب تبدیل می شود.

برای جلوگیری از تراکم آب در یک سیستم پنوماتیک، یک خشک کن هوا را می توان در سیستم نصب کرد. وظیفه اصلی خشک کن هوا حذف رطوبت از هوا با خنک کردن آن با مبرد است. بنابراین، بخار آب متراکم می شود و هوا می تواند فشرده شود. نتیجه هوای فشرده خشک است که می توان از آن در تجهیزات هوای فشرده بدون ایجاد آسیب استفاده کرد.

طراحی سیستم با خشک کن هوا بعد از گیرنده، زمانی توصیه می شود که کمپرسور به طور متناوب کار می کند و نیاز هوا از حداکثر ظرفیت کمپرسور بیشتر نیست. اگر تقاضای هوا می تواند از حداکثر ظرفیت کمپرسور بیشتر شود، نصب خشک کن هوا قبل از گیرنده توصیه می شود. شرایط خنک کاری در یک سیستم پنوماتیک را می توان با نظارت بر فشار، دما و رطوبت در طول مراحل فشرده سازی و خنک سازی، نشان داد.

در کمپرسور، هوای آزاد در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد، ۱ بار و رطوبت نسبی ۵۰ درصد به طور معمول به ۷ بار گرم فشرده می شود. در طول فشرده سازی، دما افزایش می یابد (از ۲۰ تا ۸۰ درجه سانتیگراد)، و رطوبت نسبی کاهش می یابد. از آنجایی که تراکم بخار صورت نمی گیرد، رطوبت مطلق ثابت است. هنگامی که هوا در پس کولر خنک می شود، رطوبت نسبی تا ۱۰۰ درصد افزایش می یابد. پس از "نقطه شبنم" (که در آن هوا اشباع شده است)، بخار با کاهش رطوبت مطلق در نتیجه متراکم می شود. بیشتر رطوبت باقیمانده در هوا خشک کن متراکم می شود. در طی این فرآیند تراکم، هوا در شرایط اشباع قرار دارد که مطابق با رطوبت نسبی ۱۰۰٪ است. هنگام گرم کردن مجدد هوا در خشک کن هوا، رطوبت نسبی دوباره کاهش می یابد.

خشک کن های هوا نسخه ای مبتکرانه از مبدل حرارتی لحیم کاری فشرده است. آنها هوای گرم مرطوب را از یک کمپرسور هوای معمولی به هوای خشک در دمای محیط تبدیل می کنند.

هوای گرم و مرطوب از کمپرسور در یک مبدل حرارتی هوا به هوا از قبل خنک می شود (هوای کمپرسور توسط هوای خشک خارج شده خنک می شود). سپس هوای مرطوب وارد محفظه دوم مبدل حرارتی صفحه لحیم شده می شود و در آنجا بیشتر توسط مبرد از چرخه فشرده سازی مبرد خنک می شود. سپس میعانات از جریان هوا جدا می شود. سپس هوای خشک سرد یک عبور دوم از مبدل حرارتی هوا به هوا ایجاد می کند تا قبل از خروج از خشک کن دوباره گرم شود.

خشک کن هوا مبدل حرارتی صفحه لحیم کاری شده SWEP با ترکیب انتقال حرارت بالا با عملکرد پایدار و مهندسی خلاقانه، جایگزینی بسیار فشرده و مقرون به صرفه برای سایر راه حل های تبادل حرارتی ارائه می دهد.