کشاورزی ارگانیک مفید یا مضر؟

باغ من: باغ من: خراسان رضوی کشاورزی ارگانیک اغلب به عنوان چاره ای پایدارتر برای تولید مواد غذایی معرفی می شود که از اشکال طبیعی کنترل آفات برای ترویج کشت سازگار با محیط زیست استفاده می نماید.
به گزارش ژاپن تودی، اما نتایج تحقیق جدید نشان میدهد که گسترش زمینهای زراعی ارگانیک می تواند منجر به افزایش استفاده از آفت کش ها در مزارع غیر ارگانیک اطراف شود و تعدادی از مزایای زیست محیطی را خنثی کند.
پژوهشگران دریافتند اگر مزارع ارگانیک در کنار هم قرار گیرند و از نظر جغرافیایی از مزارع معمولی جدا شوند، می توان این اثرات جانبی مضر را کم کرد.
اشلی لارسن، محقق ارشد این تحقیق، از دانشگاه کالیفرنیا، سانتا باربارا، اظهار داشت: باوجود فشارهای سیاستی برای افزایش میزان کشاورزی ارگانیک، شکاف های کلیدی دانش در مورد چگونگی تأثیر کشاورزی ارگانیک بر محیط زیست وجود دارد. بااینکه شیوه های کشاورزی ارگانیک بطور کلی شرایط محیطی مانند کیفیت خاک و آب را بهبود می بخشد، اما این مبادلات به خوبی درک نشده است.
به عنوان مثال، مزارع ارگانیک می توانند گونه های مفیدتری را در خود جای دهند که حشرات، پرندگان، عنکبوت ها و سوسک های تغذیه کننده و آفات کمتری را به دام می اندازند. یا کمبود آفت کش های شیمیایی و دانه های اصلاح شده ژنتیکی می تواند به این معنا باشد که آفات بیشتری را در خود جای داده اند.
برای یافتن این موضوع، لارسن و همکارانش داده های مربوط به ۱۴ هزار مزرعه در شهرستان کرن، کالیفرنیا را طی هفت سال تحلیل و بررسی کردند. شهرستان کرن محصولات باارزشی ازجمله انگور، هندوانه، مرکبات، گوجه فرنگی، سیب زمینی و موارد دیگر تولید می کند و آنرا به یکی از باارزش ترین مناطق تولید محصولات کشاورزی در ایالات متحده تبدیل نموده است.
این گروه تحقیقاتی نقشه های دیجیتالی شده از مزارع و محصولات کشت شده روی آنها را با سوابق کاربرد آفت کش ها و این که آیا مزرعه دارای گواهی ارگانیک است، مطابقت داد.
لارسن اظهار داشت: کشاورزی ارگانیک اطراف منجر به افزایش استفاده از آفت کش ها در مزارع معمولی می شود همین طور منجر به کاهش بیشتر در مزارع ارگانیک مجاور می شود. این اثر اغلب در حشره کش ها آشکار می شود که بطور خاص حشرات را هدف قرار می دهند.
سطح آفت کش ها در مزارع معمولی هر چه از مزارع ارگانیک دورتر بودند کاهش می یافت. اما پژوهشگران برمبنای تحلیل و بررسی سطح ملی با جزییات کمتری که انجام دادند، دریافتند که اگر مزارع ارگانیک با هم گروه بندی شوند، می توان وضعیت را بطور کامل اصلاح کرد.
این گروه در آخر ابراز کرد: خوشه بندی فضایی مزارع ارگانیک و تفکیک فضایی مزارع ارگانیک و معمولی می تواند ردپای محیطی زمینهای زراعی ارگانیک و معمولی را کم کند.
اریک لیختنبرگ از دانشگاه مریلند در تفسیر مرتبط می گوید که پژوهشگران نشان داده اند که تصمیمات کشاورزان در مورد آفت کش ها تحت تأثیر حضور مزارع ارگانیک مجاور است، اما دلیل آن بطور کامل معین نیست.
شاید ارزش محصولات، حساسیت آنها به آفات، و تحمل خطرپذیری شخصی کشاورزان نیز نقش داشته باشند.
لیختنبرگ که خواهان تحقیقات بیشتر دراین زمینه شد، اظهار داشت: این که کدام آفات متحرک درگیر هستند، منشأ آنها از کجاست، یا چگونه و چرا در سراسر مناطق حرکت می کنند، به درستی درک نشده است.
یافته های این تحقیق در مجله Science انتشار یافته است.

منبع: