حمله به مونالیزا با سوپ!

باغ من: معترضان محیط زیستی روز یکشنبه با پرتاب سوپ به روی تابلو نقاشی «مونالیزا» به این شاهکار هنری حمله کردند؛ البته بنظر می رسد با وجود شیشه محافظی که در مقابل تابلو قرار دارد، سوپ مستقیما به نقاشی برخورد نکرده باشد.
به گزارش باغ من به نقل از ایسنا، دو معترض از یک گروه محیط زیستی در روز یکشنبه سوپ را روی شیشه ضدگلوله محافظ نقاشی «مونالیزا» اثر «لئوناردو داوینچی» پرتاب کردند و خواهان حق داشتن «غذای سالم و پایدار» شدند.
«خبرگزاری فرانسه» نوشت، در ویدئویی که در شبکه های اجتماعی انتشار یافته است، دو زن که روی لباس هایشان عبارت «FOOD RIPOSTE» نوشته شده است، دیده می شود که سوپ را به سمت شیشه ای که از شاهکار لئوناردو داوینچی محافظت می کند پرتاب می کنند و برای نزدیک تر شدن به نقاشی از زیر یک مانع امنیتی عبور می کنند.
آنها حین این اقدام فریاد زدند که «چه چیزی مهم تر است؟… هنر، یا حق داشتن غذای سالم و پایدار؟»
این معترضان افزودند: «سیستم کشاورزی ما بیمار است. کشاورزان ما حین کار جانشان را از دست می دهند.»
تابلو قرن شانزدهمی «مونالیزا» یکی از مشهورترین آثار هنری جهان است که در موزه «لوور» واقع در پاریس نگهداری می شود. این اولین باری نیست که یک اثر هنری هدف حمله معترضان محیط زیستی قرار می گیرد. موزه های سراسر اروپا از مدت ها قبل با خطر حملات غافلگیرکننده فعالان محیط زیستی رو به رو شده اند. این گروه از فعالان محیط زیستی با هدف مورد توجه قرار دادن خطر تغییرات اقلیمی اغلب شاهکارهای مشهور هنری را هدف قرار می دهند. این گروه از افراد قبل تر نیز به نقاشی «مرگ و زندگی» اثر «گوستاو کلیمت» نقاش برجسته اتریشی حمله کردند و روی آن رنگ سیاه روغنی ریختند. دو معترض بر روی یکی از نقاشی های «امیلی کار» نقاش کانادایی که در «گالری هنر ونکوور» نگهداری می شود، شیره درخت افرا ریختند و دست هایشان را با چسب دیوار چسباندند.
«جیغ» اثر «ادوارد مونک» که در «موزه ملی نروژ» واقع در «اسلو» نگهداری می شود، مدتی پیش هدف حمله معترضان نیز قرار گرفته بود. مجموعه تابلوهای مشهور «قوطی های سوپ کمبل» اثر «اندی وارهول» هنرمند نامدار آمریکایی که در «گالری ملی استرالیا» نگهداری می شود نیز توسط معترضان محیط زیستی خط خطی شده بود. دو فعال حوزه محیط زیست دستانشان را به قاب دو تابلو نقاشی اثر «فرانسیس گویا» که در موزه «پرادو» نگهداری می شود، با چسب چسباندند. همین طور گروهی دیگر از فعالان روی شاهکار «ون گوگ» سوپ نخودفرنگی ریختند. «دختری با گوشواره مروارید»، شاهکار عصر طلایی «یوهانس ورمیر» در «موزه مائریتشویس» واقع در «لاهه» و نقاشی گرانقیمت «کومه ها» اثر «کلود مونه» نیز هدف معترضان قرار گرفته بودند. حتی «آفتاب گردان ها»ی مشهور «ون گوگ» نیز در امان نماندند و دو زن با حمله به تابلوی گرانقیمت «گل های آفتاب گردان» روی آن سوپ گوجه فرنگی ریختند.
تابلو نقاشی «باغ هنرمند در ژیورنی» اثر «کلود مونه» که در موزه ملی سوئد نگهداری می شود، تازه ترین سوژه این گروه از معترضان بوده است. مدتی پیش دو زن در استکهلم بعد از پرتاب نوعی رنگ به نقاشی هنرمند فرانسوی «کلود مونه» و سپس چسباندن دستان خود به قاب آن دستگیر شدند.
البته تعدادی از این معترضان با عواقب حمله به شاهکارهای هنری مواجه می شوند. مدتی پیش معترضان محیط زیستی که دست های خودرا با چسب به تابلو نقاشی «رافائل» چسبانده بودند، به پرداخت جریمه نقدی محکوم شدند. همین طور دو فعال محیط زیستی که گفته می شود در گالری ملی هنر واشنگتن دی سی روی محفظه شیشه ای مجسمه «رقصنده کوچک چهارده ساله» ساخته «ادگار دگا»، هنرمند فرانسوی قرن نوزدهم رنگ مالیده بودند، بازداشت شدند و با اتهامات فدرال روبرو شدند.
دو معترض محیط زیستی که به تابلو نقاشی «گاری علوفه» مشهورترین اثر هنری «جان کانستبل» در گالری ملی لندن حمله کرده بودند برای وارد کردن بیش از ۱، ۰۰۰ پوند خسارت به این نقاشی به پرداخت جریمه محکوم شدند. همین طور دو فعال محیط زیستی اهل بلژیک که سال قبل به نقاشی «دختری با گوشواره مروارید» اثر «یوهانس ورمیر» حمله کرده بودند، در یک دادگاه واقع در هلند به دو ماه حبس و یک ماه حبس تعلیقی محکوم شدند.

منبع: