ثبت ۱۰۶ روز هوای آلوده برای اصفهان در ۹ ماه؛ اصفهانی ها در آذرماه فقط 4روز هوای سالم نفس کشیدند

باغ من: اصفهان در آذرماه امسال تنها چهار روز هوای سالم داشت و بر پایه آمار اداره کل حفاظت محیط زیست استان شمار روزهای آلوده این کلانشهر طی ۹ ماه ۱۴۰۲ به ۱۰۶ روز رسیده است.

به گزارش باغ من به نقل از مهر، کلان شهر اصفهان بر پایه آمار اداره کل حفاظت محیط زیست استان از شروع فروردین تا سی ام آذر ۱۴۰۲، طی ۲۷۶ روز، ۱۲ روز هوای پاک، ۱۵۸ روز هوای قابل قبول (سالم)، ۷۹ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۲۷ روز هوای ناسالم برای عموم شهروندان (وضعیت قرمز) را تجربه نمود.
نگاهی به وضعیت کیفی هوای شهر اصفهان در زمان مشابه سال قبل نشان میدهد که این کلان شهر از شروع فروردین تا سی ام آذر ۱۴۰۱، یک روز هوای پاک، ۱۳۵ روز هوای قابل قبول (سالم)، ۱۲۹ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۱۱ روز هوای ناسالم برای عموم شهروندان داشت.
اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان شمار روزهای قابل قبول کلان شهر اصفهان را در ماه آذر سال جاری چهار روز و تعداد روزهای ناسالم برای گروههای حساس را ۱۲ و روزهای ناسالم برای عموم شهروندان را ۱۴ روز اعلام نمود. این در صورتی است اصفهان در آذر ماه سال قبل شش روز هوای قابل قبول، ۲۱ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و سه روز ناسالم برای عموم شهروندان داشت.
کلانشهر اصفهان در آذر امسال آلوده ترین روزها را گذراند بطوریکه شاخص هوا در بعضی از ساعات شبانه روز در وضعیت بنفش و بسیار ناسالم قرار می گرفت. نبود جریانات جوی در آخرین ماه پاییز یکی از فاکتورهای مهم در افزایش انباشت آلاینده های صنعتی و حمل و نقل در این کلانشهر و تشدید آلودگی هوا عنوان می شود.
اصفهان طی سالهای اخیر به عنوان آلوده ترین کلان شهر کشور بشمار می رود که در پی خشکاندن رودخانه زاینده رود و تالاب بین المللی گاوخونی و تحت تأثیر کاهش بارندگی در دو دهه گذشته کانون های بحرانی گردوغبار آن بالا رفته و این امر در کنار صنایع آلاینده و تردد میلیونی خودرو ها سبب شده که شهر تاریخی اصفهان حتی در بهار و تابستان نیز بیشترین هوای آلوده را داشته باشد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناکست.
این شاخص بطور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO)، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و بطور روزانه در ایستگاه های پایش هوا، ثبت می شود.
شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می دهد.

منبع: