زارع خبر داد تلفیق بند در ارتباط با اختصاص عوارض آلایندگی به سازمان محیط زیست را حذف کرد
|به گزارش باغ من، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ ضمن اشاره به حذف بند در ارتباط با اختصاص ۲۰ درصد از منابع حاصل از عوارض آلایندگی به صندوق ملی محیط زیست در جلسه امروز این کمیسیون اظهار داشت: پروانه چرای دام و چاه کشاورزی، سند مالکیت اراضی کشاورزی، ضمانت زنجیره ای و حساب یارانه بعنوان وثیقه و تضمین بازپرداخت تسهیلات دریافتی روستاییان، کشاورزان، دامداران سنتی و عشایر پذیرفته می شود.
به گزارش باغ من به نقل از ایسنا، رحیم زارع در توضیح مصوبات جلسه نوبت عصر امروز کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ اظهار داشت: سازمان برنامه و بودجه مکلف شد با همکاری وزارت نیرو ظرف شش ماه از ابلاغ قانون بودجه ۱۴۰۲ روستاهای بالای ۲۰ خانوار که دارای تنش کمی و کیفی آب آشامیدنی و یا فاقد تاسیسات آبرسانی هستند را شناسایی کرده و تک روستاها و مجتمع های روستایی را آبرسانی کند؛ کل مبلغ این بند ۲۴۰۰ میلیارد تومان است که ۲۰ درصد این مبلغ به روستاهای جدید اختصاص پیدا خواهد نمود.
وی افزود: کمیسیون تلفیق در زمان بررسی بخش های درآمدی لایحه بودجه تصویب کرده بود که به منظور حفظ منابع آبی کشور، وزارت اقتصاد موظف است نسبت به افزایش تا ۳ درصد عوارض صادرات محصولات کشاورزی و غذایی آب بر، مازاد بر عوارض محصولات مشمول این بند در سال آینده اقدام کند؛ در قسمت هزینه ای مصوب شد که درآمد حاصله به منظور اجرای الگوی کشت در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد.
زارع افزود: کاشت زمینهای کشاورزی مورد اختلاف کشاورزان با ادارات منابع طبیعی استان هایی که پرونده آنها در نوبت بررسی قرار دارد تا زمان تعیین تکلیف نهایی در کمیته های رفع تداخلات جهاد سازندگی از طرف خود کشاورزان بلامانع است.
وی افزود: بانک مرکزی موظف شد حداکثر یک ماه پس از ابلاغ این قانون طی دستورالعملی امکان پذیرش پروانه چرای دام، پروانه چاه کشاورزی، سند مالکیت اراضی کشاورزی، ضمانت زنجیره ای و حساب یارانه را بعنوان وثیقه و تضمین بازپرداخت تسهیلات دریافتی روستاییان، کشاورزان، دامداران سنتی و عشایر از بانکهای دولتی و خصوصی و موسسات اعتباری غیر بانکی فراهم آورد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ در توضیح مصوبه دیگر این کمیسیون اظهار داشت: کمیسیون تلفیق در قسمت درآمد وی تصویب کرده بود که بهای آب تحویلی/برداشتی رشته فعالیتهای صنایع و معادن از منابع آبی، در انتها زمان بندی ابلاغ گردیده، معادل متوسط بهای تمام شده طرح های اجرایی جایگزین تأمین و بر مبنای آخرین بهای ابلاغ در محدوده استقرار صنایع تعیین شود. در انتها زمان بندی ابلاغ گردیده وزارت نیرو مجاز است صددرصد بهای آب را از این صنایع و معادن دریافت نمایند. شهرکها و نواحی صنعتی و صنایع و معادن مشمول این بند در دریافت تسهیلات و مزایده استفاده از پساب در اولویت هستند.
وی افزود: در قسمت هزینه ای این بند مقرر شد که درآمدهای حاصله صرف راه اندازی و تکمیل طرح های اولویت دار تأمین و انتقال آب همچون پایداری تأمین آب آشامیدنی، بهره برداری، مرمت و بازسازی تاسیسات برق آبی، آبرسانی به روستاها با اولویت مناطق محروم، تکمیل طرح نیمه تمام منابع آب، پیشگیری از آلودگی منابع آبی، اجرای طرح های احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی و آبرسانی به شهرک ها و نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی هزینه شود.
زارع همینطور اظهار داشت: کمیسیون تلفیق دو بند از لایحه بودجه را حذف کرد؛ یکی بند ج تبصره ۸ که در آن آمده بود؛ نهاده های کشاورزی (کود و بذر) شامل تولید داخلی و وارداتی در سال آینده صرفا به نرخ های مبتنی بر قیمت تمام شده و تک نرخی و در مورد اقلامی که در بازار بورس کالا عرضه می شود به نرخ های کشف شده در بازار بورس عرضه می شود.
او در آخر بیان نمود: تلفیق بند ه تبصره ۸ را هم حذف نمود که در آن آمده بود؛ ۲۰ درصد از منابع حاصل از عوارض آلایندگی (عوارض سبز ) مبحث ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده به سازمان حفاظت محیط زیست (صندوق ملی محیط زیست ) اختصاص یابد.
منبع: mygarden.ir