کولر گازی بهتر است یا آبی ؟
|به گزارش باغ من، یک کارشناس انرژی با اعلان اینکه هم اکنون مصرف برق در کشور نسبت به منابع آبی وضعیت بدتری دارد، اظهار داشت: در مناطق بیابانی که هوا رطوبت کمتری دارد، استفاده از کولرآبی مناسب تر است.
به گزارش باغ من به نقل از ایسنا، با وجود این که وارد شهریورماه شده ایم اما گرمای هوا به قوت خود باقی است بدین سبب سیستم های سرمایشی همچنان استفاده می شوند. در وضعیت بحران کمبود آب و مصرف بالای برق، توجه به این نکته که در چه مناطقی استفاده از چه نوع سیستم های سرمایشی مناسب می باشد، اهمیت زیادی دارد.
نوید باقری در گفت و گو با ایسنا باتوجه به اقلیم های متفاوتی که در کشور وجود دارد، درباره ی سیستم های سرمایشی مناسب در هر نقطه از کشور اظهارکرد: بیشترین اقلیم حاکم بر کشور، اقلیم گرم، گرم و خشک، گرم و نیمه مرطوب، گرم و مرطوب، معتدل یا خشک و معتدل یا مرطوب است. نکته قابل توجه این است که در نواحی جنوب کشور و حاشیه خلیج فارس که علاوه بر گرما، رطوبت بسیار بالایی نیز حاکم است باید از سیستم های سرمایشی تراکمی همچون چیلر و کولرگازی – که رطوبت را جذب می کند – استفاده گردد.
وی افزود: نکته قابل توجه در استفاده از سیستم های سرمایشی، وجود رطوبت در هوا است. در مناطقی که رطوبت هوای زیادی دارند، استفاده از سیستم های سرمایشی همچون کولرهای گازی و چیلرها الزام دارد ولی در مناطق کویری ایران همچون، یزد، کرمان، اصفهان وحتی تهران رطوبت هوا زیاد نیست و اگر از سیستم های سرمایشی تراکمی استفاده نمائیم، این سیستم ها همان اندک رطوبت هوا را نیز جذب می کنند و از رطوبت هوا بطور شایان توجهی کم می شود.
این مهندس انرژی با اشاره به میزان بالای برق مصرفی سیستم های سرمایشی تراکمی اظهار داشت: برای یک خانه صدمتری در تهران در صورت استفاده از سیستم های سرمایشی تراکمی برق مصرفی حدود پنج برابر در فصل گرما بیشتر می شود. بنا بر این سفارش می نماییم که در مناطقی که رطوبت کمی دارند از کولر آبی استفاده گردد.
وی اضافه کرد: باتوجه به ذخایر آبی کشور مقایسه این دو سیستم باید بصورت کلان و کشوری صورت گیرد و مطالعاتی وزارت نیرو دراین زمینه انجام داده است اما به مرحله عملی شدن و یا تبدیل به دستورالعمل و ابلاغ نرسیده است.
این کارشناس انرژی افزود: مسئله مهم دیگری که وجود دارد این است که ما در زمان پیک مشکل داریم و مجبور می شویم به صنایع خاموشی دهیم تا ساختمان های تجاری و مسکونی برق داشته باشند بدین سبب باید مقایسه نماییم که وضعیت ما در پیک مصرف برق بدتر است یا این که یک مقداراز منابع آبی را در کولرهای آبی استفاده کنیم؟
به گفته باقری مصرف برق نسبت به منابع آبی وضعیت بدتری دارد چونکه آب مصرفی کولر بسیار قابل کنترل تر از برق مصرفی سیستم های سرمایشی تراکمی است. به این معنا که اگر تمهیداتی آسانی همچون استفاده از پوشال مناسب، تهیه سایه بان برای کولر و رفع نشتی آب را در نظر بگیریم، می توانیم مصرف آب را تا ۶۰ درصد در آن کاهش دهیم این در حالیست که با رعایت برخی نکات تنها می توانیم ۱۰ درصد مصرف انرژی در کولرهای گازی را کمتر نماییم.
وی افزود: این شیوه کنترل مصرف دراختیار مردم است. اگر به خوبی اطلاع رسانی عمومی صورت گیرد تا بدانیم که از کولر آبی چگونه استفاده بهتر و بهینه ای داشته باشیم تا مصرف آب کنترل شود، بهتر به هدف خود می رسیم.
این مهندس انرژی اضافه کرد: سفارش و پیشنهاد من استفاده از کولرآبی است ولی این نکته که خانه های اطراف دریاچه رطوبت هوای بالایی را تجربه می کنند، کولرگازی دیگر پاسخگوی نیاز نیست هم قابل چشم پوشی نیست بدین سبب در این مناطق استفاده از سیستم های سرمایشی تراکمی مناسب تر است.
باقری در آخر اشاره کرد: عامل مهم تعیین کننده دراستفاده از انواع سیستم های سرمایشی رطوبت موجود در هوا است که باتوجه به آن می توان تعیین کرد استفاده از کولرآبی مناسب تر است یا سیستم های سرمایشی تراکمی؟
منبع: باغ من