وزیر جهاد کشاورزی: سال جاری 47 هزار هکتار جنگل غنی سازی شد
|به گزارش باغ من مرکزی وزیر جهادکشاورزی اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید بخصوص امسال توجه ویژه ای به جنگل کاری شده به صورتی که در همین سال ۴۷ هزار هکتار غنی سازی جنگل ها در رویشگاه های اصلی و بیشتر از ۳۵ هزار هکتار نهال کاری برای مبارزه با بیابان زدایی صورت گرفته است.
کاظم خاوازی روز شنبه ۱۶ اسفند در آیین افتتاح نخستین پارک آبخیزداری کشور در دره گردو اراک، اظهار نمود: مجموع سطح جنگل های دنیا ۴ میلیارد هکتار است که کشور ما از این میزان سهم ناچیزی دارد و این در شرایطی است که جنگل کاری نقش زیادی در حفظ بقای انسان دارد. سالانه حدود ۳۷ میلیارد تن دی اکسید کربن توسط این جنگل ها جذب می شود ولی متاسفانه بیشتر از ۵۰ درصد این میزان جنگل ها در اختیار ۶ کشور جهان است.
وی ضمن اشاره به اینکه سرانه جنگل کاری در ایران به کمتر از دو دهم هکتار می رسد، اضافه کرد: در دولت تدبیر و امید بخصوص امسال توجه ویژه ای به جنگل کاری شده به صورتی که امسال ۴۷ هزار هکتار غنی سازی جنگل ها در رویشگاه های اصلی و بیشتر از ۳۵ هزار هکتار نهال کاری برای مبارزه با بیابان زدایی صورت گرفته است.
وزیر جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: زراعت چوب از دیگر اقدامات و پروژه های بزرگ است که می تواند به نگهداری جنگل کمک نماید که در این راستا امروز از هدفگذاری ۳۰ هزار هکتاری برای سال ۹۹، بیشتر از ۲۰ هزار هکتار بهره برداری و آماده شده است.
خاوازی بیان نمود: سال جاری بیشتر از ۳۳۰ هزار هکتار درختکاری در سطح کشور انجام شده که البته کافی نیست و تداوم این مهم باید با حرکت های مردمی تلفیق شود تا شاهد اتفاق های خوبی در حوزه جنگل و حفاظت از منابع طبیعی در کشور باشیم.
وی با اشاره به اینکه کشور ایران دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و شاید کمتر از ۷ درصد سطح کشور را جنگل پوشش دهد، بر اهمیت حفاظت از خاک تصریح کرد و اظهار داشت: در کشوری مثل ایران شاید بیشتر از هزار سال زمان برای تشکیل یک سانتی متر خاک نیاز باشد.
وزیر جهادکشاورزی یکی از پروژه های مهم دولت را آبخیزداری و آبخوان داری عنوان نمود و اظهار داشت: سال جاری باوجود اینکه حدود ۸۰۰ هزار هکتار از این طرح در برنامه وزارت جهادکشاورزی قرار داشت، در آبان و آذرماه مرز ۸۰۰ هزار هکتار رد شد و سال ۹۹ با کارنامه ۱.۲ میلیون هکتاری به پایان خواهد رسید. در دولت تدبیر و امید ۶.۵ میلیون هکتار آبخیزداری و آبخوان داری صورت گرفته که اتفاق بزرگ و ارزشمندی است و روستاهای زیادی به علت نو شدن چشمه ها و قنات ها باردیگر احیا شدند.
خاوازی ضمن اشاره به اینکه پروژه پارک آبخیزداری دره گردو هم یکی از شاخه های پروژه آبخیزداری و آبخوان داری است، افزود: سال جاری سازمان جنگل ها و مراتع کشور، در ۲۲ حوزه در ۱۱ شهر مسائل آبخیزداری شهری را بررسی وسازه ها را بوجود آورده است تا از ورود سیل به این نقاط جلوگیری شود. پارک آبخیز اتفاق خوبی است که باید در تمامی کلانشهرها بسط و توسعه پیدا کند که در این راستا مردم هم باید مشارکت داده شوند.
وی ضمن اشاره به نامگذاری این پروژه بعنوان پارک آبخیز گردو افزود: با عنایت به نامگذاری این پروژه، باید انواع ژنوتیپ های گردو در کشور و سازگار با این منطقه در راه دید مردم قرار گیرد، از طرفی با ایجاد گونه های گیاهی متنوع سازگار با محیط باید این منطقه به یک نمایشگاه بزرگ آبخیزداری و منابع طبیعی شود.
وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: بخشی از این اقدامات باید به مردم و جوانان واگذار شود و بزرگان شهر با این پروژه درگیر شوند تا شاهد پروژه موفقی باشیم، در صورتیکه پروژه فقط دولتی باشد بطور قطع در آینده در زمینه نگهداری و… با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.
منبع: باغ من