احتمالی که مدیرکل ثبتی سازمان اوقاف مطرح کرد: با فضاسازی می خواهند معدن نزدیک دماوند را به شخص واگذار کنند
|باغ من: مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف با اشاره به اینکه موقوفه قریه ملار مربوط به ۹۰ سال پیش است، با طرح این پرسش که چه کسانی از فضاسازی مقابل این سازمان سود می برند، این فرضیه را بیان کرد که شاید عده ای می خواهند با جوسازی دراین زمینه، معدن نزدیک کوه دماوند را از حالت وقفی خارج و برای شخصی سند بزنند.
به گزارش باغ من به نقل از ایسنا، مجتبی باقرزاده – مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه – با اشاره به اظهارات مدیرکل دفتر حقوقی سازمان جنگل ها در خصوص تصرف منابع طبیعی بر معدن موقوفه ملار، اظهار داشت: بنظر می رسد این اظهارات شتابزده این شبهه را به وجود می آورد که هدف از این فضاسازی ها و استفاده از احساسات و علاقه مردم عزیز ایران نسبت به قله دماوند، برای خارج کردن معدن موقوفه ملار از وقفیت و واگذاری آن به اشخاص مورد نظر است؛ اما احکام قانونی و شرعی وقف مانع واگذاری اراضی به اشخاص است.
وی با اشاره به خبر روز چهارشنبه در خصوص صدور سند موقوفه ملار به نام سازمان جنگلها اشاره کرد: این سوال از مدیرکل حقوقی مطرح است که نقض رای دیوان عالی کشور بر طبق رای کدام دادگاه صورت گرفته و لزوما باید متن رای دادگاه جهت شفاف سازی ارائه و نیز مبنای تغییر پلاک ثبتی ادعائی که شبانگاهان در اداره ثبت صورت گرفته است کدام رای قضایی بوده است و یا اینکه اداره ثبت راسا اقدام به ابطال سند ادعائی ایشان کرده است؟
باقرزاده با اشاره به حضور و اطلاع نداشتن نماینده سازمان اوقاف در نشست روز چهارشنبه، با یکسویه توصیف کردن آن، اشاره کرد: اساسا اگر خلاف رای دادگاه و دیوان عالی کشور ضد وقف در هر موردی اقدامی شود، سازمان اوقاف و امور خیریه وظیفه ذاتی خود می داند در پیگیری حقوق موقوفات از طرق قانونی اقدام نماید.
وی اظهار نمود: طبق رای دیوان عالی کشور در سال ۱۳۷۴وقفیت قریه و مراتع ملار احراز و اثبات شد و برمبنای همین دادنامه در سال ۸۴ سند مالکیت موقوفه که با نیت بهداشت عمومی مردم، عمران و عزاداری محرم در منطقه است، صادر شد.
مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف با تاکید بر اینکه موقوفه قریه ملار با قله دماوند متفاوت و فاصله بسیاری دارد و اوقاف از همان روز نخست اعلام نمود قله دماوند وقف نیست، افزود: بامداد روز گذشته چهارشنبه در رسانه ها اعلام گردید که قله دماوند از وقفیت خارج شد، این در حالیست که ما از همان اول هم گفتیم قله دماوند وقف نیست، بلکه قریه ملار وقف است و در همین زمینه موضع رسمی معاون سازمان ثبت اسناد واملاک و سخنگوی قوه قضائیه نیز موید این مطلب بوده است.
این مقام مسؤول اشاره کرد: تعیین حدود موقوفه از نظر پلاک ثبتی هم با اداره ثبت اسناد است که البته تعیین حدود موقوفه نیز باید برمبنای احکام قضائی، سوابق ثبتی و نظرات کارشناسان اوقاف و ثبت صورت پذیرد.
باقرزاده با اعلان اینکه برخی افراد با شیطنت رسانه ای اصرار بر وقفی بودن قله دماوند دارند، اشاره کرد: باز هم تاکید می نماییم که موقوفه قریه ملار هیچ ارتباطی با قله دماوند ندارد و برخی رسانه ها این دو موضوع را با یکدیگر مرتبط کرده اند.
باقرزاده اشاره کرد: منافع موقوفات متعلق به مردم و عموم جامعه است و سازمان اوقاف و متصدیان وقف نیز واسطه اجرای نیات موقوفات به مردم هستند، خود وقف از مصادیق بیت المال شمرده می شود و اموال موقوفه برمبنای ماده ۳ قانون تشکیلات اوقاف شخصیت حقوقی مستقل دارند و متعلق به هیچ شخص خصوصی نیست.
وی افزود: روایت های مختلف از موقوفه قریه ملار سبب سو استفاده رسانه های معاند از این مسئله شده، این درحالی است که موضع سازمان اوقاف در قبال قله دماوند روشن است و می گوییم از اول هم قله وقف نبوده است.
باقرزاده با اشاره به اینکه موقوفه با وقف شدن قابل واگذاری و فروش نیست، بیان کرد: مردم ما هوشیار هستند و رسانه های متعهد هم ریشه یابی کنند که پشت پرده این جریان سازی ها و خبرهای کذب چه منفعتی برای اشخاص وجود دارد که این مباحث را مطرح می کنند؟
مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد: این مسائل باید ریشه یابی و تحلیل شود که موضوعاتی مانند دماوند و روستای آق مشهد ساری که مربوط به سال های اخیر هم نیست، چگونه ظرف مدت کوتاهی و مربوط به یک حوزه و استان و مقابل یک سازمان مطرح می شود؟ بهره بردار و استفاده کننده از این هجمه رسانه ای چه کسانی هستند؟ و چرا می خواهند با شبهه افکنی فرهنگ وقف را به حاشیه ببرند؟ و این فضاسازی رسانه ای منافع چه اشخاصی را تامین می کند که در آینده نزدیک مشخص خواهد شد.
منبع: mygarden.ir