سبز سازی مشاغل در دستور کار سازمان محیط زیست
|باغ من: سرپرست دفتر اقتصاد و فن آوری محیط زیست، اظهار داشت: تهیه دستورالعمل سبز سازی مشاغل در دستور کار سازمان محیط زیست قرار گرفته است.
به گزارش باغ من به نقل از مهر، کتایون حجتی، با اشاره به اینکه مشاغل سبز، در امتداد سیاست های حفظ محیط زیست فعالیت می نمایند و می توانند چالش های محیط زیستی را نیز کاهش دهند، اظهار داشت: تهیه دستورالعمل سبز سازی مشاغل در دستور کار سازمان محیط زیست قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: مشاغل سبز می تواند به کاهش مصرف انرژی، کاهش پسماند، کاهش گازهای گلخانه ای، رونق اقتصاد، عدم تخریب محیط زیست، ایجاد شغل و تولید سرمایه کمک نماید.
حجتی با تاکید بر اینکه به جهت اینکه بتوانیم مشاغل را به سمت و سوی سبز شدن پیش ببریم نیازمند دستورالعمل هستیم، اظهار داشت: پس این سازمان حفاظت محیط زیست مبادرت به تهیه دستورالعمل مشاغل سبز کرده است که نخستین دستورالعمل مشاغل سبز، مربوط به سبز سازی شغل هتلداری در ایران است.
وی اشاره کرد: به دنبال افزایش جمعیت و رواج مصرف گرایی در جوامع در حال توسعه، منابع طبیعی در معرض تهدید قرار گرفته و همین عامل، سبب به وجود آمدن جنبش هایی با هدف کنترل میزان بهره برداری از منابع و اصلاح شیوه های مصرف شده است.
به گفته حجتی، تعریف برند سبز برای صنایع گوناگون، یکی از نتایج عملی چنین حرکت هایی بوده که با بهینه سازی مصرف منابع، علاوه بر اینکه هزینه ها را در بین مدت و بلندمدت می کاهد، هدف پایداری در مصرف را نیز دنبال می کند. چنین فرآیندی باید در سایر مشاغل خصوصاً مشاغلی که بیشترین میزان آلودگی و تخریب محیط زیست را به دنبال دارند، لحاظ شود.
وی با اشاره به اینکه کشور ایران به سبب وجود جاذبه های باستانی، تاریخی و طبیعی از ظرفیت های بسیار بالایی برای رشد و توسعه صنعت گردشگری برخوردار است، گفت: در این بین هتل داری و اقامتگاه های گردشگری در سالهای اخیر رشد و گسترش زیادی داشته که موجب معضلات زیست محیطی عدیده ای نیز شده است بدین سبب هتلداری نیز باید بطور جدی به این پروسه ورود پیدا کند.
حجتی اشاره کرد: طبق تحقیقات انجام پذیرفته در تجربیات هتل های سبز، با اعمال روش های بهینه سازی در مصرف انرژی می توان با صرف هزینه های کم، میزان مصرف انرژی را در هتل ها بطور متوسط از ۴۰ تا ۵۰ درصد کم کرد و با عنایت به هزینه های سرسام آور تأمین حامل های انرژی، پرواضح است که رویکرد سبزسازی هتل ها می تواند به کاهش هزینه های تمام شده در هتل ها کمک نماید و سودآوری مستقیم را برای هتلداران به همراه داشته باشد. از جانب دیگر با اعمال برنامه های زیست محیطی مانند کاهش زباله تولیدی، کمک بسزایی به محیط زیست کشورها می شود.
وی تصریح کرد: بعد از برگزاری نمایشگاه بین المللی گردشگری فیتور ۲۰۱۳ در مادرید اسپانیا، که عمده تمرکز آن روی سیاست های توسعه پایدار در بخش گردشگری بود، خیلی از فعالان صنعت گردشگری و هتلداران، سیاست های به اصطلاح سبز و منطبق با محیط زیست را در دستور کارشان قرار دادند. بعنوان مثال هتل های دارای علامت اکولوژیک در اروپا، آنهایی که به مهمانان شان غذاهای ارگانیک ارائه می دهند، انبار یا زیرزمینی ساخته شده از مواد بازیافتی و دور ریختنی مثل بطری های پلاستیکی دارند و مبلمان اتاق ها از چوب های بازیافتی است، کم کم رونق گرفتند.
حجتی اضافه کرد: ساختمان این گونه هتل ها، سیستم تهویه مطبوع ندارد اما به لطف وجود سیستم آب گرم کن و پنجره های سه جداره، حفظ دما در هر فصل سال در این اتاق ها به خوبی انجام می شود. برق این گونه هتل ها نیز بوسیله مواد آلی به دست می آید و شیرهای آب، مجهز به سیستم آگهی اتلاف آب هستند. علاوه بر این زیر شاخه ای از «هتل های سبز» به نام «هتل گیاهی» نیز برای طرفداران زندگی سبز به شدت در حال توسعه است. این هتل ها تنها به ارائه غذاهای گیاهی به مهمانان اش بسنده نمی کنند، بلکه هدفشان انتشار یک شیوه زندگی هماهنگ و منطبق با محیط زیست بوسیله آموزش آشپزی گیاهی، برگزاری دوره های ورزشی در طبیعت و…، است.
منبع: باغ من