منابع آب محمودآباد با فاضلاب آلوده شده؟
|باغ من: شهردار محمودآباد اظهار داشت: توجه و کار در مبحث فاضلاب امروزه ساختارمند و برنامه محور نبوده و تابحال فرهنگ سازی مناسبی در این خصوص نشده است.
محسن رضایی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه بحث فاضلاب شهری موضوعی موازی بین شهرداری و آب و فضلاب شهری است، اظهار نمود: بخشی از کنترل فاضلاب شهری مربوط به اداره آب و فاضلاب بوده و محمودآباد یکی از آن شهرهای چهارگانه استان است که سیستم فاضلاب خانگی و سیستم لوله کشی آن مشکل دارد.
وی با اشاره به اینکه کنترل و تصفیه فاضلاب امروزه ساختارمند و برنامه محور نیست، خاطرنشان کرد: از سال ۹۰ تابحال در حال طراحی توسعه فاضلاب شهری برای کنترل آن در سطح شهر هستیم که هنوز این امر محقق نشده و همچنان دچار مشکل است.
شهردار محمودآباد تصریح کرد: ساماندهی فاضلاب در زندگی شهری و روستایی نیازمند مشارکت و کمک اداره آب و فاضلاب شهری، راه اندازی سیستم فاضلاب خانگی و تسریع در این امر است.
بودجه های قطره چکانی…
رضایی اظهار داشت: متاسفانه بزرگترین مشکل در این امر نبود بودجه و اختصاص آن در بحث تصفیه فاضلاب به صورت قطره چکانی است به صورتی که سالانه ۵ تا ۶ میلیارد تومان، بودجه قابل توجهی برای تصفیه فاضلاب های شهری و عرضه سیستم مناسب نسبت به آن نیست.
وی با اشاره به اینکه در طراحی سیستم فاضلاب شهری محمودآباد کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: تکمیل سیستم مناسب تصفیه آب و فاضلاب شهری باید در دستور کار قرار گیرد. مسئله دوم بخشی از فاضلاب های شهری، مربوط به بناهایی است که فاقد پروانه یا بناهای قدیمی بوده که طبیعتا نظارت شهرداری در زمان اجرای طرح تفصیلی صورت نگرفته است.
رضایی تصریح کرد: هم اکنون شهرداری اگر به صدور پروانهای اقدام نماید باید تمام دستگاه های نظام مهندسی وارد شوند و زیر ساخت ها، نظارت ها و نگاه های مهندسی روی آن اعمال شود.
رضایی خاطرنشان کرد: گاها ساخت و ساز های غیرمجازی در شهر داشته که شهرداری به محض رویت آن برخورد جدی داشته تا روند تصفیه آب های سطحی کنترل شود و البته مشارکت شهروندان در اداره شهر می تواند کمک اصلی رفع مشکل باشد.
فاضلاب خانگی به نقطه غیر قابل بازگشتی رسیده است
شهردار محمودآباد تصریح کرد: رودخانه های محمودآباد در معرض تهدید بوده و پسآب هایی انتشار یافته از جانب واحدهای تولیدی، تجاری آلاینده در سطح شهرستان در این قضیه دخالت دارند؛ سفره های آب زیر زمینی و رودخانه ها هر کدام به شکلی تهدید شده و عملا به نقطه غیر قابل برگشتی رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ سازی در این زمینه می تواند چاره مناسبی برای رفع این مشکلات باشد، اظهار داشت: رسانه ها می توانند نقش مهمی در تولید فرهنگ مناسب داشته باشند تا به صورت ویژه ای به آن پرداخته شود.
رضایی با اشاره به اینکه تصفیه خانه فاضلاب در پشت بازار روز محمودآباد وجود داشته که طی یکسال اخیر بازسازی و راه اندازی گردید، اظهار نمود: مدت کوتاهی است که این تصفیه خانه شروع به کار کرده اما یقینا اثرگذار خواهد بود.
وی تصریح کرد: راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب آن طور که نظام مهندسی و شهرداری اجبار کردند باید صورت گیرد و راه اصولی این است که یک ساختار زیربنایی برای دفع آب های ناشی از فاضلاب های خانگی آماده شود.
ترمینال زباله محمودآباد وضعیت خوبی ندارد
شهردار محمودآباد با اشاره به اینکه محل ترمینال زباله شهر محمودآباد وضعیت خوبی نداشته و ۲۵ سال است که از این مکان استفاده می شود، خاطرنشان کرد: امروز باید طرحی تهیه شود تا مکان انباشت زباله در آن مدنظر قرار گرفته باشد بدین منظور تهیه “سیمی تیلر” همچون مباحثی بوده که درصدد تهیه آن هستیم تا زباله در این مکان انباشت و به دپوی اصلی انتقال داده شود. نوسانات قیمت در چند ماه اخیر و افزایش قیمت سیمی تیلر توسط تولیدکنندگان آن باعث شد تا نتوانیم آنرا تهیه نماییم.
شهردار محمودآباد با اشاره به اینکه یکی از مباحث اصلی استراتژی های توسعه شهری توجه به محیط زیست است، خاطرنشان کرد: نمی توان یک برنامه استراتژیک برای شهر بدون در نظر گرفتن محیط زیست تعیین کرد، بخشی از عملکرد های توسعه شهری بر پایه محیط زیست بوده و می توان با ارتقاء آن، سرانه های شهری را هم حفظ کرد.
وی با اشاره به اینکه اداره محیط زیست می تواند در سطح شهر پویاتر عمل کرده تا به نتایج بهتری در کنترل و حفظ محیط زیست در آن برسند، اظهار داشت: شهرداری در جهت حفظ محیط زیست درصدد پلمپ واحدهای آلاینده اقدام نموده است.
مدرسه انقلاب بعنوان بنای قدیمی نیاز به مقاوم سازی دارد
شهردار محمودآباد در مورد اینکه شهرداری می تواند بعنوان یک بهره بردار با تحویل گرفتن مدرسه انقلاب از آموزش و پرورش در جهت حفظ بنای قدیمی تلاش کند، اظهار نمود: در ازای تحویل گرفتن مدرسه انقلاب بعنوان بنای قدیمی شهر، شهرداری به مدرسه زمینی داده و در ساخت مدرسه جدید کمک می نماید.
شهردار محمودآباد اظهار نمود: بازآفرینی و احیای بافت های فرسوده با شناسایی مکان ها در سطح شهر مشخص شده و نیاز به مشارکت تمامی نهادها دارد؛ طرح شهرداری آماده است و باید در کنار طرح های زیرساختی، نهادهای دیگر قرار گرفته تا بتوانیم به صورت مشترک برای بافت قدیمی مرکزی شهر محمودآباد اقدام نماییم.
وی ادامه داد: طرح بازآفرینی کوچه های مشرف به مرکز شهر تهیه شده تا بتوانیم در زیباسازی و حفظ بافت های قدیمی گامی در سطح شهر برداریم؛ در بعضی از قسمت های سطح شهر هم مانند خیابان معلم و بازار روز، طرح باز آفرینی در حال اجراست. بعنوان مثال طرح اجرایی کوچه مسجد جامع که انتهای آن بازار روز بوده از مکان های قدیمی است به احیای سرانه های زندگی قدیمی و شهری کمک بسیاری خواهد نمود و می توان بازآفرینی جدید را عرضه کرد تا به صنعت گردشگری در محمودآباد کمک نماید.
شهردار محمودآباد با اشاره به اینکه هدف ما توسعه مقاصد گردشگری در سطح شهر محمودآباد است، اظهار داشت: تعریض و بازآفرینی پل مرکزی و قدیمی شهر همچون طرح هایی بوده که شهرداری با کمک گرفتن از معماری قدیمی و سنتی مردم مازندران در احیای آن کوشیده است.
گفت وگو از بهناز مقدس، خبرنگار ایسنا