رییس سازمان محیط زیست: حتی یک متر از ایران را قربانی توسعه نمی نماییم
|باغ من: عیسی کلانتری اظهار داشت: مس سرچشمه آن قدر آلودگی دارد که سال هاست دام های آن منطقه سقط جنین می کنند، وای به حال انسان ها! از ابتدای سال ۹۸ اگر مس سرچشمه شرایط سولفور را اصلاح نکرد باید تعطیل شود.
به گزارش باغ من به نقل از مهر عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه هم اندیشی با اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با تاکید بر ضرورت حفظ محیط زیست کشور در کنار مسائل توسعه ای اظهار داشت: پروژه های زیادی در کشور هست که پیوست زیست محیطی ندارد. ما مقابل همه خطاها و رشوه ها می ایستیم. ما سازمان محیط زیست کشور را نمی فروشیم اما قرار نیست مردم آزاری انجام دهیم. توسعه را هیچ وقت مقابل محیط زیست نمی بینم. هیچ کدام مانع دیگری نیست. باید چاره بیاندیشیم تا با حفظ محیط زیست بتوانیم برنامه ها را جلو ببریم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به پرداخت عوارض آلایندگی محیط زیست کارخانه ها اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که ما از مجلس برای اصلاح آن کمک می خواهیم این است که مبلغ پرداختی برای رفع مشکلات آلایندگی کارخانه هزینه شود. این مورد که باید به حساب شهرداری واریز شود ما را دچار مشکل کرده است. یا این قانون را حذف کنید یا مبلغ به حساب خزانه واریز شود. این قانون ازنظر سازمان محیط زیست، بی جهت است. اگر جریمه هست باید برای بهبود ساختار هزینه شود تا آلایندگی از بین رود و اگر جریمه نیست، چرا محیط زیست را درگیر می کنید. صنعتی مانند فولاد مبارکه که همیشه آلاینده بوده و امروز هزینه کرده و ۹۰ درصد آلایندگی اش را اصلاح کرده، آلاینده نیست و نباید پولی پرداخت کند؛ اما مس سرچشمه آن قدر آلودگی دارد که سال هاست دام های آن منطقه سقط جنین می کنند، وای به حال انسان ها! از ابتدای سال ۹۸ اگر مس سرچشمه شرایط سولفور را اصلاح نکرد باید تعطیل شود.
کلانتری با اشاره به اینکه موضوعات بودجه ای هم اکنون در سازمان اولویتی ندارد اظهار داشت: حتی در زمان جنگ تحمیلی هم منابع مالی برای کارهای محیط زیستی و توسعه ای هزینه می شد. اگر برنامه داشته باشیم در هر شرایطی می گردد نیاز بودجه ای را تأمین کرد و من نمی پذیرم نبود پول سبب هر مشکل است. موضوعات دیگری مانع کارند. برای همین در مرحله اول سراغ پول نمی رویم. ضعف های ما در جاهای بزرگتری است که با پول درست نمی گردد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره اقدامات انجام شده در این سازمان برای رفع مشکلات اظهار داشت: پیش ازاین ادارات کلی در استان ها داشتیم که هیچ اختیاری نداشت و همه چیز به مرکز وابسته بود. ساختار ما ازنظر تشکیلاتی و مدیریتی و نیروی انسانی حتی در حد محیط زیست یک کشور بسیار درجه پایین هم نبود. تمرکززدایی ازجمله کارهایی است که در مدت حضور من در سازمان انجام شده است چونکه ۹۰ درصد اختیارات به استان ها واگذارشده است و ستاد مرکزی کار نظارتی را بر عهده دارد.
وی افزود: امضاهای طلایی از مرکز گرفته و پخش گردید کسی که مسئولیت امضا دارد هم باید پاسخگو باشد. پیش ازاین پاسخگویی به هیچ جا و هیچ کس وجود نداشت اما تا آخر امسال این مورد باید تمام شود. دولت و کمیسیون باید به ما کمک کنند ما سازمان ایست نیستیم اما در مقابل تخلفات محکم برخورد می نماییم.
کلانتری با اشاره به اوضاع نامناسب سازمان محیط زیست درزمان تحویل به مدیریت فعلی اظهار داشت: این سازمان برخلاف آنچه در شبکه ها و رسانه نشان داده شده بود، در داخل هیچ چیزی برای عرضه نداشت. شبکه های خبرسازی که درگذشته ازاینجا تأمین مالی می شدند الآن به علت قطع این منبع در حال تخریب من و سازمان هستند اما من وقتی محیط بانم کفش ندارد نمی توانم هزینه های نا به جا کنم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه جلسه با کمیسیون کشاورزی مجلس با گلایه از اینکه پروژه ها در کشور پیوست زیست محیطی ندارد اظهار داشت: ما از این به بعد مقابل همه خطاها و رشوه ها می ایستیم. ما سازمان محیط زیست کشور را نمی فروشیم اما قرار نیست مردم آزاری انجام دهیم. توسعه را هیچ وقت مقابل محیط زیست نمی بینم. هیچ کدام مانع دیگری نیست. باید برای هر موضوعی چاره بی اندیشیم.
وی افزود: شعار ما ۸۰ میلیون محیط بان است. استراتژی ما این است که مقابل مردم نمی ایستیم اما از محیط زیست دفاع می نماییم. جایی که انعطاف پذیری بدون لطمه به محیط زیست باشد کنار مردم هستیم اما اگر آسیبی به محیط زیست برسد هیچگاه مجوزی نمی دهیم.
کلانتری با تاکید بر اینکه از ابتدای سال بعد هم به هیچ وجه پروژه های فولادی و پتروشیمی در درون ایران مجوز نخواهیم داد اظهار داشت: این صنایع آب بر هستند و جایشان کنار دریاست. نمی توانیم با آن هایی که قبلاً مجوز گرفتند کاری نماییم اما امروز کشور مشکل آب دارد. حقابه تالاب ها پرداخت نمی گردد و ازنظر محیط زیست طبیعی در مضیقه ایم.